Pilgrimsmussla,salcciccia och lax

 
 
 
Jag har experimenterat med en crosskitchen rätt som är spännande att bjuda på. Dessa råvaror funkar bra ihop för bästa smakupplevelse börja med att avnjuta pilgrimsmusslan

4 personer

4 pilgrimsmusslor
4 råa salcciccia
3 hg laxfile frambit
1 blomkålshuvud
8 färska potatisar
1 paket tärnad bacon
1 paket sockerärtor
1 burk cremefraiche
1 burk med Lallerstedts Lime aioli
smör
salt och peppar

1. Börja med att ansa blomkålshuvudet. Lägg blomkålsbuketterna i vatten, salta och koka den mjuk
2. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper
3. Sätt ugnen på 125 grader för att varmhålla
4. Skala potatisen och tärna den
5. Stek potatisen i panna. Salta och peppra. Varmhåll i ugn
6. Stek den tärnade baconen och lägg på hushållspapper för att avlägsna en del av fettet
7. Skär laxen i jämnstora kuber
8. Stek salcciccian i panna. Rulla den hela tiden så den får jämn färg runt om. Stek den inte för länge för då blir den torr. Varmhåll i ugn
9. Stek laxkuberna hastigt i panna. Salta och peppra. Varmhåll i ugn
10. Häll av vattnet från blomkålen. Mixa ihop med en klick smör och en klick cremefraiche efter tycke och smak. Salta och peppra. Smaka av. Varmhåll i ugn
11. Koka sockerärtorna i micro ugn ca 4-5 minuter
12. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i panna så de får en vacker stekyta. Salta och lite peppar
13. Lägg upp på tallrik en klick blomkålspure, ringla den stekta potatisen runt blomkålspuren. Placera pilgrimsmusslan på toppen, Placera en laxkub och salcciccia vid sidan om. Garnera med sockerärtor, och en klick lime aoili. Sprid bacontärningarna över blomkålspuren och pilgrimsmusslan
Servera ett rött vin med pinot noir alt cabernet sauvignon druvan till även ett välkylt smakrikt rosevin kan fungera
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0