Bulliga Biffen



En mycket mättande rätt med smakfullt innehåll i biffen som jag började laga till i slutet av 1970 talet.


4 personer

8 hg Blandfärs
10-12 potatisar mjölig sort
4-6 morötter
Rotselleri
1 burk ansjovis
1 burk kapris
1 gul lök
2 äggulor
Dijon senap
2 ägg
1/2 dl grädde
1 dl creme fraiche
smör
mjölk
Ströbröd
salt och peppar



1. Skala potatisen och koka den mjuk
2. Koka morötterna
3. Skär rotsellerin i bitar och koka den
3. Blanda färsen med 1 äggula, ströbröd, salt och peppar. Gör 8 lika stora bollar. Platta ut dem till lika storlek. Gör en grop i mitten för att lägga fyllningen i
4. Blanda ansjovis, kapris, hackad gul lök, 1 äggula och senap till en smet. Smaka av efter tycke och smak
5. Lägg upp 4 biffar och fyll i smeten i groparna. Lägg den andra biffen ovanpå och arbeta ihop sidorna så att fyllningen stannar kvar
6. Blanda samman rotselleri, 2 ägg, 2 kokta potatisar, grädde till en smet, salta och peppra. Häll upp i 4 formar och ställ dem i ett vattenbad i 200 graders ugn i 25-30 minuter
7. Stek biffarna i medelvarm panna och ställ in dem i ugnen
8. Blanda samman potatis, smör och lite mjölk till ett mos. Salta
9. Mosa morötterna och blanda i cremefraiche och lite smör. Salta och peppra
10. Ta ut rotselleri timbalerna ur ugnen och vänd upp dem på tallrik

Placera intill timbalerna, Bulliga Biffen, potatismos samt morotspure. Garnera med något grönt efter tycke och smak.

Servera en mörk öl till



 

Kommentarer
Postat av: Torbjörn

ÄNTLIGEN!!!;o)

2012-04-22 @ 12:03:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0