Tapas la Casa Budskär


4 personer

1. Gratinerad Havskräfta
4 stora råa Havskräftor
smör
persilja
vitlök
salt
ströbröd

1. Kör vitlök och persilja i mixer. Blanda samman med smör. Salta efter tycke och smak. Låt stå
2. Dela havskräftorna och fördela kryddsmöret på havskräftorna
3. Strö lite ströbröd över
4. In i 225 graders ugn i ca 10 minuter
Fördela havskräftorna på 4-8 små tallrikar och ta lite av det smälta kryddsmöret på kräftorna och vid sidan om så man kan doppa brödet i spadet

2. Räkbakelse med avocado
1/2 kilo räkor
2-3 avocado
4 skivor vitt bröd med havssalt
dill
aoili Gör egen eller köp färdig på burk
Creme Fraiche

1. Skala räkorna
2. Stansa ut en rund skiva ur varje bröd. Stek dem hastigt i panna med smör
3. Dela avocadon och mosa avocadoköttet tillsammans med lite creme fraiche
4. Använd det verktyg som du stansade ut brödskivorna med. Lägg brödet i botten, avocadoröran ovanpå och skalade räkor. På toppen en klick aioli samt en dillvippa. Blir det räkor över lägg det runt räkbakelsen som du serverar på en liten tallrik.

3. Skaldjurssallad
Skaldjurssallad. Köp en färdig hos din fiskhandlare
1 påse Italiensk sallad
4 små röda tomater
dill
citron

1. Lägg upp sallad i 4 små skålar
2. Fördela salladen
3. En klick skaldjurssallad ovanpå
4. Garnera med tomat, citron och dill

4. Pilgrimsmussla med blomkålspuré
4 stora pilgrimsmusslor
1 paket tärnad panchetta
1 blomkålshuvud
smör
Creme Fraiche
Salt och peppar

1. Ta loss blomkålsbuketterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla lite olja över
2. Ställ in i 200 graders ugn tills de har mjuknat och fått lite färg
3. Torka pilgrimsmusslorna med hushållspapper
4. Stek panchettan knaprig och lägg den på tallrik Spara fettet i pannan
5. Blanda blomkål med smör och creme fraiche tills den blir lite smulig. Salta och peppra
5. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i het panna med fettet från panchettan. Tillsätt lite smör om det behövs
6. Fördela blomkålspurén i 4 djupa små tallrikar, placera pilgrimsmusslan på toppen och sprid panchettan runt om

5. Västerbottenost toast
4 vita brödskivor
1 påse riven västerbottenost
smör

1. Bred lite smör på brödskivorna
2. Fördela västerbottenosten ovanpå
3. Ställ in i 200 graders ugn tills osten har smält
4. Dela brödskivorna snett över och lägg över dem på tallrik eller i brödkorg
Till detta drack vi ett vin med sauvignon blanc druvan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0