Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor

 
Supergod och vårig dessert som är lätt att laga och kan förberedas i god tid innan den skall avnjutas.

Rabarber:
• 300 gr. Rabarber
• 3 msk råsocker
• 1 tsk riven ingefära
• 2 tsk pressad citron

Havresmulor:
• 1,5 dl. havregryn
• 2 msk ljus sirap
• 1,5 msk smör

Gräddyoghurt:
• 2 dl vispgrädde
• 1 dl turkisk yoghurt
• 1 msk strösocker

Rabarber: Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker, ingefära och citron i en stekpanna. Värm på svag värme under lock tills ¬rabarbern nästan mjuknat. Ta av dem av spisen och låt dem kallna.
Smulor: Blanda havregryn,sirap och smör i en stekpanna. Låt det smälta under omrörning tills det fått fin färg. Låt kallna.
Vispa grädden och rör ner yoghurten. Tillsätt sockret.
Hit är det enkelt att förbereda. När det är dags att servera är det bara att varva rabarber, smulor och ¬yoghurt i glas eller burkar. Öka vårkänslan med att topp med något grönt och som här en liten jordgubbe. 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0