Marulk med persiljerot


 
4 personer

6-7 hg Marulksfilé
8-12 Mandelpotatisar
4-6 st Persiljerot
1 paket tärnad pancetta
Aioli gör egen eller köp färdig
2 citroner
4 citronskivor
Ruccola
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär mandelpotatisen med skal på i tunna skivor
3. Skala persiljeroten och skär den i skivor
4. Smörj ett ugnsfast fat och placera mandelpotatis och persiljerot på fatet och ringla lite olja över
5. Ställ in i ugnen till de fått färg och är lätt krispiga
6. Dela citronerna och ställ in i ugnen
7. Stek pancettan i het panna. Lägg upp på fat och spara till serveringen
8. Halstra marulksfiléerna i het panna. Salta och peppra
9. Dra ner ugnen till 160 grader och ställ in marulksfiléerna till önskad innertemperatur
10. Salta mandelpotatis- och persiljerot skivor när du tar ut dem från ugnen
Lägg upp på tallrik mandelpotatis skiva och en persiljerot skiva ovanpå. Gör ungefär 5 sådana i rad. Placera marulksfilén ovanpå.
Placera den ugnsbakade citronhalvan på tallriken på lite ruccola. Lägg aioli i en liten skål och placera på tallriken. Sprid pancettan över tallriken.
Garnera med citronskiva på marulken och en klick aoili ovanpå




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0