Hel plattfisk i ugn



När sommaren är som bäst
 
4 personer

1 hel plattfisk
8-12 nyskördade morötter
8-16 nyskördade potatisar
1 citron
Salt
Smör

1. Sätt ugnen på 100 grader
2. Lägg fisken på ett ugnsfast fat.
3. Salta fisken lätt, skär citronen i 4 klyftor och placera intill fisken. Ställ in i ugnen i ca 1 timma
3. Koka morötter och potatis till de mjuknat. Salta
4. Smält smör på svag värme
Lägg upp på fat hela fisken, placera potatis, morötter och citron intill. Servera smält smör till.
Till detta drack vi Les Grézes Pinot Noir från 2014

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0