Ankbröst med rostad rödkål



4 personer

2 st ankbröst
1 rödkåls huvud
2 rödlökar
4 gröna äpplen
1 paket tärnad pancetta
Eriks Äpplecurry sås eller gör en egen
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär rödkålshuvud i jämna bitar
3. Skär rödlöken i jämna skivor
4. Lägg på ugnsfast form ringla lite olja över samt sprid tärnad pancetta över. Ställ in i ugn tills de fått lite färg och mjuknat
4. Skala äpplena och skär dem i skivor
5. Lägg äpple skivor på bakplåtspapper och ställ dem in i ugn när det är ca 15 minuter kvar på rödkåls ochrödlöksblandningen
6. Stek ankbrösten i het panna. Lägg fettsidan neråt så steker dem i sitt egna fett. Salta och peppra. Dra ner ugnen till 175 grader ställ in dem till innertemperatur på 60 grader.
Tag ut rödkålsblandningen ur ugnen strö flingsalt över. Tag ut äpplena samt ankbrösten ur ugnen. Låt ankbrösten vila något.
Lägg upp på tallrik. På mitten rödkålsblandningen ovanpå äpple skivor samt skär 2 jämna skivor av ankbröstet  som placeras på toppen.
En klick Äpplecurry sås samt garnera med en cocktail tomat.

Till detta drack vi ett grekiskt vin Ktimi-Kir-Yianni 2012


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0