Surf and Turf

 

En njutbar klassiker tillsammans med din käraste
 
 
2 personer

1 Hummer
3-4 hg oxfilé
1 påse med persiljerot
Broccoli
1 burk Tryffelbernaise alt gör en egen
Salt och peppar

1. Skala hummern och ställ hummerköttet kallt
2. Skala persiljeroten och skär dem i tunna stavar. Ställ in i 200 graders ugn till de fått färg och är knapriga.
3. Skär oxfilén i 2 jämna skivor alt köp färdig skurna. Stek dem hastigt i het panna. Salta och peppra. Dra ner ugnen till 150 grader och ställ in dem till den innertemperatur som önskas. Persiljeroten kan stå kvar i ugnen och hållas varm
4. Koka broccolin mjuk. Salta
5. Lägg upp tryffelbernaise i små skålar att servera till
6. Tag ut ur ugnen oxfilén och låt den vila något. Salta persiljerotsstavarna.
7. Skär hummerstjärten i jämna skivor
Lägg upp på tallrik. Oxfilé med en klick tryffelbernaise och placera köttet från en hummerklo på toppen. Placera övrigt hummerkött runt oxfilén. En hög med persiljerotsstavar och broccoli därtill. En liten skål med tryffelbernaise vid sidan om.

Till detta serverade vi Rust en Vrede 2011 från Stellenbosch

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0