Hälleflundra med räksmör och rucolapuré

 
Det bästa från havets skafferi
 
 
4 personer
6-7 hg Hälleflundra
1 kg Mjölig potatis
Mjölk
Smör
1 påse rucolasallad
3 hg rökta räkor
1 klyfta vitlök
1 knippe dill
1 lime
Smör
Salt och peppar
 
1. Skala de rökta räkorna. Spara 4 till att garnera med
2. Grovhacka de rökta räkorna och mixa dem tillsammans med ca 1 dl grovhackad dill, 1 pressad vitlöksklyfta ca 2 tsk pressad lime samt ca 100 gram smör.
3. Forma blandningen med 2 blöta matskedar till en äggform och ställ kallt till det är dags för servering
4. Skala potatisen och koka den mjuk
5. Stek hastigt rucolasalladen i smör i stekpanna
6. Blanda samman potatis med smör, mjölk och rucolasalladen till en jämn puré. Salta efter tycke och smak.
7. Stek hälleflundran i het panna gärna med skinnet kvar. Salta och peppra. Stek den färdig i panna alt halstra den och ställ in den i 145 graders ugn medan du gör rucolapuré
 
Lägg upp på tallrik. Hälleflundra, lägg räksmöret ovanpå samt en skalad rökt räka. Rucolapuré vid sidan om. Garnera med dill
Till detta serverade vi Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir 2013

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0