Ankbröst med rödbetor och mandelpotatis




Igår var Linnéa, Sebbe och svärfar på besök. Jag bjöd på lite experiment som fick deras uppskattning

4-5 personer

7-8 hg franska ankbröst
3 stora salsiccia alt 4-5 små
1 påse mandelpotatis
3-4 stora rödbetor
2 stora rödlökar
1 paket haricot vert
cocktailtomater
hela stora kapris
Eriks Parmesan sås
Eriks Mango Chilisås
Olja
Socker
Salt
Peppar

1. Skala rödbetorna och skär dem i tunna stavar
2. Halvera mandelpotatisen på längden
3. Skär rödlöken i skivor och ta isär dem
4.Gör ett rutmönster i skinnet på ankbrösten
5. Skölj haricot vert
6. Tag fram cocktailtomater och hela stora kapris för garnering
7. Häll upp såsen i olika serveringsskålar
8. Hetta upp en wokpanna med olja. Lägg i rödbetsstavarna och efter en stund rödlöken. Salta och på slutet strö lite socker över.
När det har mjuknat något häll över i ugnspanna
9. Ställ ugnen på 190 grader
10. Häll olja,salt och peppar i en långpanna. Lägg i mandelpotatisen och rör om
11. Ställ in mandelpotatis och rödbetsblandningen i ugnen i ca 30 minuter
12. Bryn ankbrösten i panna först skinnsidan. Salta och peppra
13. Efter 25 minuter dra ner ugnen till 150 grader. Ställ in ankbrösten till innertemperatur 58 grader
14. Lägg haricot vert på ett ugnsfast fat ringla olja över och in i ugnen ihop med salsiccian
15. När ankbrösten är klara låt dem vila i 10 minuter på skärbräda
16. Stäng av ugnen.
17. Tag ut mandelpotatis, rödbetsblandning, haricot vert och salsiccian
18. Lägg rödbetsblandningen i botten på ett stort serveringsfat, ovanpå den rostade mandelpotatisen. Strö lite flingsalt över
19. Skär ankbrösten i jämna skivor och placera dem ovanpå
20. Om det är stora salsiccia halvera dem och placera dem runt om
21. Garnera med haricot vert, cocktailtomater och kapris. Servera såsen till
Till detta drack vi Palacio de Villachica 2012


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0