Hälleflundra med rödbetskompott





Jag gjorde ett litet experiment med rödbeta och rödlök som passade utmärkt till hälleflundran
 
4 personer

6-8 hg Hälleflundrafilé
1 bunt grön sparris
8 rödbetor
1 stor rödlök
råsocker
1 påse potatis Smått och Gott. Koka 8 potatisar ur påsen
Eriks Hollandaisesås eller gör en egen
1 påse Picanté Mix Sallad
1 Citron
Salt och Peppar

1. Koka potatisen i lätt saltat vatten
2. Ställ ugnen på 120 grader
3. Ansa sparrisen
4. Skala rödbetorna och rödlöken. Riv dem tunna på en mandolin
5. Hetta upp en wokpanna med olja. Lägg i de rivna rödbetorna och rödlöken. Woka tills de mjuknar något och strö på lite råsocker på slutet. Varmhåll i ugn
6. Stek hälleflundra filéerna runt om i varm panna salt och peppar. Ställ in i ugn till ca 56 graders innertemperatur eller känn dig fram till rätt temperatur
7. Koka sparrisen i lätt saltat vatten
8. Skär citronen i 4 bitar
Lägg upp på tallrik lite sallad i botten. Ovanpå sparrisen. Placera fiskfilén ovanpå sparrisen. Lägg en hög med rödbeta och rödlöksblandningen intill. 1 potatis. Garnera med citron och en klick hollandaisesås
Till detta serverade vi ett spanskt vitt vin på Chardonnay druvan Rigau Ros


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0