Wallenbergare




4 personer
 
ca 1/2 kg kalvfärs
2 äggulor
4dl vispgrädde
ströbröd
smör
salt
Peppar
gröna små ärtor
rårörda lingon
Potatismos gärna på mandelpotatis

1. Blanda färsen i matberedare med äggulor, salt och peppar
2. Häll i grädden och kör någon minut, Är smeten för lös kör någon minut till
3. Sikta ströbröd över en skärbräda. Forma fyra lika stora biffar. Lägg det ovanpå ströbrödet och platta försiktigt ut dem med en stekspade. Skölj gärna stekspaden i kallt vatten så fastnar ingen färs. Gör ett mönster med stekspaden på slutet. Sikta över ströbröd
4. Gör potatismoset
5. Sätt ugnen på 150 grader.
6. Stek wallenbergarna i varm panna runt om salta och peppra. Ställ in dem i ugnen tills dem känns klara
7. Ta fram ärtorna och koka dem i microugn
8. Ta fram rårörda lingon
Lägg upp på tallrik en klick med mos kan läggas upp med hjälp av en serveringsring. Garnera med något grönt som finns tillhands
Lägg upp en wallenbergare, en hög med gröna ärtor samt de rårörda lingonen.

Njut av en klassisk rätt från det svenska köket

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0