Havskatt med dilltäcke


En underbar rätt för öga och gom

4 personer

ca 7 hg havskattfilé
1 påse potatis smått och gott
1 knippa dill
1/4 kg färska räkor
1 burk havskräftstjärtar i vitlök
1 knippa färsk lök
100 g färsk spenat
Smör
Mjölk
Santa Maria Fish and Seafood kryddblandning
Salt
Peppar

1. Koka Potatisen mjuk
2. Sätt ugnen på 160 grader
3. Skala räkorna
4. Smöra en ugnsfast form lägg havskattfiléen ovanpå
5. Hacka dillen grovt och lägg som ett täcke ovanpå fisken, salta och krydda med Fish and Seafood kryddblandningen
6. Skölj och ansa löken och dela den därefter på längden.
7. Ställ in fisken ugnen tills den når önskad innertemperatur
8. Stek löken i stekpannan på medelstark värme tills den blir mjuka – men utan att brännas. När löken börjar bli klar – lägg ner spenaten och låt den ”smälta ner” över löken. Krydda med salt, peppar och gärna några droppar citron.
9. Lägg en smörklick på den kokta potatisen och lite mjölk. Mosa samman och lite salt och peppar
Lägg upp på tallrik med hjälp av serveringsring potatisblandningen, en klick med skaldjursröran, på mitten lökblandningen, ovanpå havskattfilé samt garnera med lite räkor

Till detta serverade vi Vina Leda från Riberio i Spanien

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0