Inlindad Torskrygg med havskräfta




En njutbar rätt till vardag och fest

4 personer

7-8 hg torskryggfilé
4 stora havskräftor
1 burk Eriks Limeaioli
4 morötter
10 skivor lättrökt bacon
8-10 potatisar (mjölig sort)
Smör
Mjölk
Salt o peppar

1. Börja med att skala potatis och morötter
2. Koka potatisen och morötterna mjuka
3. Skär torskryggen i 4 lika stora delar. Linda in med 2 skivor bacon
4. Klipp sönder resten av baconen till små skivor. Lägg de ihop med torskryggen i en ugnsfast form
5. Ställ in torskryggen i 175 graders ugn till önskad innertemperatur
6. Häll av vattnet från potatisen. Lägg i en klick smör och lite mjölk. Mosa med en gaffel till ett stompmos. Salta och ev. lite peppar
7. Salta morötterna och tag ut torskryggen salta och peppra
8. Lägg upp på tallrik 1 havskräfta, lägg stompmoset i en serveringsring (tag bort ringen) lägg lite bacon på toppen. Placera torskryggen på tallriken och en morot intill. En klick Limeaioli
Till detta drack vi ett vin med pinot noir druvan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0