Tre små rätter

 
 
Jag hänger på trenden i köken och presenterar tre små rätter

4 personer

Rätt 1
4 stora kokta havskräftor eller 8 små
3 avocados
1 påse Picante Mix sallad
Creme Fraiche
4 citronskivor halverade
Peppar

1. Blanda samman avocado med Creme Fraiche. Lite peppar
2. Skala havskräftorna och spara stjärtarna
3. Lägg upp sallad i botten av en skål, avocado blandningen ovanpå
Placera havskräftstjärtarna på toppen och garnera med halv citronskiva
Ställ åt sidan

Rätt 2
4 färska pilgrimsmusslor i skal
1 paket tärnad pancetta
1 blomkålshuvud
Creme Fraiche
Smör
Salt och peppar

1. Koka blomkålsbuketterna mjuka i lätt saltat vatten
2. Stek pancettan i het panna. Låt rinna av på hushållspapper
3. Tag ur pilgrimsmusslan ur skalet eller låt din fiskhandlare göra det. Spara skalet
4. Mixa ihop blomkålen med creme fraiche, smör, salt och peppar
Lägg upp blomkålspurén i botten på skalet, placera pilgrimsmusslan ovanpå, garnera med pancettan
Ställ åt sidan

Rätt 3
6-8 hg laxfilé frampart
1 bunt grön sparris
6 rödbetor
Lime aioli
4 citronskivor

1. Skala rödbetorna och riv dem tunt på mandolin
2. Stek den rivna rödbetan snabbt i olja. Ställ in i 150 graders ugn
3. Skär ut med serveringsring 4 runda bitar av laxen
4. Stek laxen hastigt i panna, Salta och peppra. Ställ in i ugn tillsammans med rödbetorna
5. Koka sparrisen
6. Lägg upp rödbetorna i en skål. ovanpå sparrisen i jämnstora bitar. Placera laxen ovanpå en klick limeaioli ( rekommenderar Erik Lallerstedts färdiga) och garnera med citronskiva

Servera på bricka eller stor tallrik med rätterna i skålar på var sin sida av skalet

Vi drack ett vin med Sauvignon Blanc druvan till


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0