Lyxig hummertoast med löjrom



Det här är en lyxig toast som man inte gör varje dag ...
Men vid speciella tillfälle kan det vara härligt att unna sig även en sådan här anrättning. Receptet nedan är för 2 personer.

Ingredienser:

2 skivor vitt bröd alt. lantbröd
smör

1 nykokt hummer
majonnäs (ca 1 dl) (egengjord eller färdig - förslagsvis Hellmans)
dill
några droppar citron
1 knivsudd chili pulver
löjrom
späda salladsblad av valfri sort
svartpeppar

Dela hummern på längden i två delar.
Ta ur köttet och skär det i bitar och lägg i en skål.
Skala klorna så att du får 2 hela hummerklor att dekorera med.
Blanda i citron, chilipulver och lite finklippt dill i majonnäsen.i en separat skål.
Ta därefter och skeda över majonnäsblandningen över hummerköttet och rör om försiktigt. Blandningen skall vara fast.

Skär bort kanterna på brödet (eller gör två rundlar) och stek gyllenbruna med smör i stekpanna.

Lägg brödet på på tallriken den skall serveras på.
Lägg därefter på salladen, skeda upp hummerröran och toppa med löjrom och hummerklo.
Ta därefter ett varv eller 2 med pepparkvarnen över toasten!
Färdig att servera!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0