Marulksfile med vit sparris





4 personer

6-7 hg marulks filéer
12 vita sparrisar
12 morötter
Lättrökt tärnad bacon
Hollandaisesås färdig eller gör en egen
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Socker

1. Stek den tärnade baconen och låt den torka på hushållspapper
2. Skala morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten
3. Skala sparrisen och gör dem så stora så¨att de får plats i en kastrull. Koka upp lättsaltat vatten med lite socker i och låt dem små koka. Sparrisen är klar när du tar ena ändan med en gaffel och den bugar lätt på andra ändan.
4. Bryn marulks filéen eller filéerna i en varm panna. Salta och peppra både vit och svart peppar
5. Ställ in i 150 graders ugn till innertemperatur på 59 grader
6. Värm hollandaisesåsen
7. Skär upp marulken i jämna skivor

Lägg upp på tallrik 3 sparrisar och 3 morötter (se bild), Placera marulken på mitten, strö över den tärnade baconen och lägg en klick hollandaisesås på fisken och sparrisen

Till detta drack vi ett Italienskt rött vin Briccotondo med barbera druvan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0