Aubergineröra med grillad havskatt






I Antibes blev jag serverad gambas med aubergineröra som var mycket smakfullt och kocken på krogen delade med sig av sitt recept. Nedan har jag kombinerat aubergineröra med grillad havskatt

4 personer

6-7 hg havskattfile
4 st Auberginer
12 st späda nyskördade morötter
4 st små havskräftor
1 paket tärnad Panchetta
4 st vitlökar
1 Citron
Olivolja
Socker
Salt
Peppar

1. Dela auberginerna längs med. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnsfast form
2. Ställ in auberginerna i 190 graders varm ugn i ca 40 minuter tills de har mjuknat
3. När det är 10 minuter kvar lägg in de skalade vitlökarna så att de rostas tillsammans med auberginerna
4. Koka morötterna mjuka
5. Tag ut auberginerna och vitlöken ur ugnen och låt dem svalna
6. Gröp ur auberginerna och lägg innehållet i en skål. Häll i lite olivolja, pressa i lite citron, en gnutta socker och peppra lite. Mixa ihop alltihop till en smet och låt stå.
7. Om inte fiskhandlaren har byxat havskattfileerna gör det och därefter salta och peppra och lite citronsaft över.
8. Stek panchettan knaprig i het panna och låt dem rinna av på hushållspapper
9. Grilla havskatten

Lägg upp på tallrik morötter, aubergineröran (också kallad Baba ghanoush) och havskattfileerna därpå. Sprid panchettan över och garnera med en havskräfta
Servera gärna ett vin med pinot noir druvan till
Smaklig måltid

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0