Torskrygg med seranoskinka



4 personer

6-7 hg Torskrygg
1/4 kilo räkor
8 skivor seranoskinka
Potatis mjölig sort
Creme Fraiche
1 knippe dill
Philiadelphiaost
Smör
1 paket sockerärtor
16 gröna sparrisar
1 burk Lallerstedts Lime aioli
Salt
Peppar

1. Koka potatisen mjuk
2. Skär torskryggen i 4 lika stora delar
3. Bind in torskryggen med 2 skivor seranoskinka
4, Lägg flingsalt i botten på en ugnsfast form och lägg torskryggs knytena ovanpå. Tillaga i ugn på 150 grader till innertemperatur på 57-58 grader. Öka värmen på slutet så att seranoskinkan blir lite krispig
5. Skala räkorna
6.. Koka sparrisen
7. Koka sockerärtorna
8. Hacka dillen
9. Blanda samman smör, en klick cremefraiche och en klick philadelphiaost med potatisen till ett mos. Blanda i hackad dill på slutet. Salta och peppra

Lägg upp på tallrik en klick med moset använd gärna serveringsring så blir det festligare. Lägg upp 4 sparrisar och ovanpå torskryggsknytet. Lägg upp sockerärtorna intill och en klick Limeaioli. Garnera potatistornet med något grönt som du har tillhands samt garnera med räkorna runt om

Vi serverad det vita vinet Alvarinho Contacto från Portugal till
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0