Pilgrimsmusslor med blomkålsvariation

 
 
En rätt med variation på blomkål och tillsammans med pilgrimsmusslor blir det en fantastiskt smakrik rätt.
Pilgrimsmusslorna köper jag alltid hos Västkustpojkarna i Billdal som har den bästa kvaliten på såväl fisk som skaldjur och levererar alltid en fantastisk kvalite som det är inspirerande att skapa kulinariska rätter med.
I kolumnen till vänster finner du en länk till Västkustpojkarna
 
4 personer
 
20 pilgrimsmusslor
2 små blomkålshuvud
Mjölk
Creme Fraiche
2 citroner
Ruccola
Olivolja
Soja
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar



1. Blomkålscreme
Dela ett blomkålshuvud i mindre bitar
Lägg ner i en kastrull tillsätt mjölk så det täcker
Koka blomkålen mjuk
Mixa samman tillsammans med några matskedar av kokspadet från mjölken och 2 msk creme fraiche till en slät smet.
Smaksätt med salt och peppar. Varmhåll

2. Blanda ihop en citronvinigrett
Riv det yttersta skalet på en citron, lägg ned det i en skål och tillsätt pressad citronsaft.
Blanda i en matsked soja och 2 matskedar olivolja och smaka av med nymald svartpeppar

3. Blomkålscouscous
Skär loss topparna längst ut på hälften det andra blomkålshuvudet. Kör dessa i en matmixer till en finfördelad konsistens. Strax innan servering blanda i en matsked olivolja, en matsked citronsaft. Smaksätt med salt och peppar

4. Blomkålscrudite
Dela resten av blomkålen i buketter och skiva dem tunt med kniv eller en mandolin. Innan servering blanda samman med en matsked olivolja och en matsked olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar

5. Om du inte redan gjort det torka pilgrimsmusslorna torra med hushållspapper
Halstra dem hastigt i panna, Salt och lite vitpeppar

Lägg upp på tallrik Blomkålscremen i botten, placera pilgrimsmusslorna ovanpå. Toppa med blomkålscouscousen och blomkålscruditeen. Ringla över med citronvinigretten och garnera med några ruccolablad.
 


Servera ett välkylt Chablis vin till

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0