Lamminnerfile a la Provence



En rätt som kan passa bra när påsken närmar sig

4 personer

4 st lamminnerfileer
2 st kryddiga korvar typ Chorizo
1 påse potatis smått och gott
1 påse små morötter
Broccoli
1 burk Lallerstedts Bernaisesås Provencale
Vitlök
Svartpeppar
Flingsalt

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Dela potatisen och lägg dem tillsammans med morötterna i en ugnsfast form. Ringla olivolja över och lite honung på morötterna. Salt och peppar in i ugnen.
3. Efter ca 20 minuter dra ner ugnen till 140 grader
4. Gnid in lamminnerfileerna med vitlök och bryn dem hastigt i panna. Salta och peppra. Ställ in i ugn till ca 57-58 grader i innertemperatur. Tag ut och vila några minuter
5. Ställ in korvarna i ugnen
6  Koka broccoli i microugn ca 5 minuter
7  Lägg upp bernaisesås Provencale i 4 portionsskålar
8. Skär lamminnerfileerna i jämna skivor och korvarna delas mitt av

Lägg upp på tallrik lamminnerfilen, ungsrostade potatisen och morötterna intill, strö över lite flingsalt. garnera med broccoli och den kryddiga korvhalvan. Placera en portionsskål med såsen på resp. tallrik
 
Till detta drack vi det spanska vinet Tabernet
Du kan läsa mer om vinet om du går in på länken till vänster till Golf y Vinos
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0