Pilgrimsmussla i skal

En ljuvlig rätt för öga och gom

4 personer

8 färska pilgrimsmusslor
4 skal från pilgrimsmusslorna
2 buntar grön sparris
Creme Fraiche
1 burk röd stenbitsrom
majonnäs
1 knippa dill
1 citron
Salt och peppar

1. Gör romsåsen genom att blanda samman lite creme fraiche och majonnäs och sist rör du i stenbitsrommen. Ställ det kallt
2. Ansa sparrisen
3.Torka pilgrimsmusslorna torra med hushållspapper
4. Skölj ur 4 skal från pilgrimsmusslan. Om inte din fiskhandlare har färska pilgrimsmusslor går det att tillaga med upptinade.
5. Koka sparrisen mjuk, salta
6. Kör sparrisen i matberedare tillsammans med en klick creme fraiche till en jämn smet. Lite salt. Lägg sparrismoussen i botten av skalet från pilgrimsmusslan
7, Stek pilgrimsmusslorna hastigt i het stekpanna. Salta och peppra
Lägg en pilgrimsmussla i varje skal och en klick romsås ovanpå, Garnera med dillvippa och en halv skiva citron. Servera 4 pilgrimsmusslor intill för att fylla på i skalet. För det vill man för det är ljuvligt gott.
Servera ett glas chablis eller champagne till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0