Brysselkålsgratäng med salciccia och lammytterfilé

 



4 personer

6hg Lammytterfilé
4 st råa Salciccia
500 g färsk Brysselkål
1 gul lök
1 knippe hackad dill
2 dl vispgrädde
1 stort ägg
1 påse riven Västerbottenost
2 citroner
Persilja för garnering
Senap
Salt och peppar

1. Tag ut Lammytterfiléerna, torka dem torra
2. Sätt ugnen på 200 grader
3. Ansa brysselkålen och halvera dem
4. Strimla löken
5. Med rivjärn riv skal från citronerna
6. Hacka dillen
7. Varva brysselkål, strimlad lök och den hackade dillen i en ugnsfast form
8. Blanda samman grädde och ägg, salta och peppra och häll detta över brysselkåls blandningen.
9. Sprid den rivna osten över
10. Ställ in i ugn
11. När den börjar få lite färg och brysselkålen mjuknat något dra ner ugnen till 170 grader.
12. Stek salciccian i medelvarm panna runt om till den får lite färg. Ställ in den i ugnen
13. Stek lammytterfiléerna hastigt i panna Salta och peppra. Ställ in i ugnen
14. När gratängen har fått fin färg tag ut den och sprid ut det rivna citronskalet och garnera med persilja
15. Tag ut lammytterfiléerna och låt dem vila något
16. Tag ut salciccian
17. Skär lammytterfilé i jämnstora skivor och halvera salciccian

Lägg upp på tallrik lammytterfilé och salciccia med en klick senap servera brysselkålsgratängen till.

Servera ett rött vin till eller en mörk öl


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0