Vildsvinsfile med halv bakad potatis



4 personer

6 hg Vildsvinsfile
2 bakpotatisar
3 stora morötter
1 burk Lallerstedts Bernaise Provencale
Broccoli
Vitlök
1 påse Västerbottenost
1 burk Creme Fraiche
Salt och peppar
Honung
Olivolja
Smör
Persilja

1. Lägg in bakpotatis i ugnen
2. Skala morötterna och skär dem i långa stavar 5-6 stavar per morot. Lägg upp på ugnsfast fat. Salta, ev en klick honung ovanpå och lite olivolja
3. När det är kvar 15-20minuter av baktiden på potatisen ställ in morötterna
4. Tag ur bakpotatisen och dra ner ugnen till 110 grader
5. Skär vitlöken i skivor, hacka persiljan
6. Tag fram vildsvinsfilen och skär fickor i den som du stoppar in vitlöken i. Salta och peppra.
7. Ställ in vildsvinsfilen i ugnen till den når ca 70 grader
8. Under tiden halvera bakpotatisen. Gröp ur innehållet och spara skalet. Blanda potatisinnehållet med västerbottenost, creme fraiche, hackad persilja och lite smör. Lägg tillbaks blandningen i potatishalvorna
9. Ställ in i ugnen
10. Koka broccolin
11. Tag ut vildsvinsfilen och skär den i jämna skivor

Lägg upp på tallrik, 4-5 morotsstavar, ovanpå vildsvinsfileskivor, lägg en bakadpotatishalva intill, en klick bernaisesås provencale, garnera med broccoli.
Servera ett rött Rioja vin till
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0