Tonfisk med potatiskringla





4 personer

4 st Tonfiskkotletter ca 175 g/st
Mandelpotatis
1 påse Västerbottenost
Creme Fraiche
Smör
1 äggula
2 buntar med sparris
1 paket tärnadbacon
Salt och peppar
Smör
Vitlök


1. Blanda rumstempererat smör med vitlök efter tycke och smak
2. Rulla ihop blandningen, lägg i plastfolie och ställ in i frysen
3. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten
4. Blanda potatis med västerbottenost, cremefraiche. äggula och smör. Salta och peppra
5. Spritsa ut 8 kringlor på en plåt med bakplåtspapper
6. Ställ in 210 graders ugn tills de får fin färg
7. Halstra tonfiskkottletterna, salta, peppra och varmhåll dem under folie
8. Skär sparrisen i jämnstora bitar
9. Stek sparris och bacontärningar i het panna
10. Tag ut vitlöksmöret ur frysen och skär i jämnstora bitar

Lägg upp på tallrik potatiskringla, tonfiskkotlett, sparris och baconblandningen
Garnera med vitlöksmöret uppe på tonfiskkotletten. Servera potatiskringla och vitlökssmör som blir över till
Lämplig dryck till vin med pinot noir druva

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0