Skaldjurssymfoni



Lite vardags lyx


4 personer

12 kokta havskräftor
12 pilgrimsmusslor
1 stort blomkålshuvud
1 burk creme fraiche
1 burk röd stenbitsrom
1 paket tärnad bacon
1 knippe dill


1. Koka blomkålen i lätt saltat vatten
2. Skala kräftorna spara kräftstjärtarna. Spara huvud och klor till garnering
3. Hacka dillen
4. Stek den tärnade baconen. Lägg upp på hushållspapper för att suga upp en del av fettet
5. Mixa blomkålen ihop med creme fraiche. Salta och peppra
6. Stek pilgrimsmusslorna snabbt i het panna. Salt och lite peppar.

Lägg upp på tallrik en klick med blomkålspure, ovanpå en pilgrimsmussla, garnera med en klick röd stenbitsrom på pilgrimsmusslan. Placera ut kräftsjärtar, kräfthuvud och klor runt blomkålspuren (se bild). Sprid över hackad dill och bacon tärningar.
Servera ett vin med chardonnay druva
Njut av att även vardagen kan vara lite lyxig



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0