Tonfisk med råstekt färskpotatis


Medelhavskänsla kombinerat med svenska sommarprimörer



4 personer

4 st Tonfiskkotletter ca 175-200 g/st
12 mellanstora svenskodlade färskpotatisar
5 stora svenskodlade morötter
1 paket sockerärtor
1 paket persiljesmör
1 paket vitlökssmör
alt gör ett eget smör se under mina andra recept
Sweet chili sauce
salt och peppar

1. Tvätta potatisen
2. Skala morötterna
3. Skär potatis och morötter till kuber
4. Råstek dem i panna salta och peppra
5. Varmhåll i ugn
6. Koka sockerärtorna i microugn
7. Blanda ihop med de råstekta primörerna och varmhåll i ugn
8. Stek tonfiskkotletterna hastigt i panna
9. Ställ in i ugn tillsammans med primörerna
10. Skär upp kryddsmöret i bitar
11. Lägg i skålar med is i botten

Lägg upp på tallrik en hög med potatis/morötter/sockerärtor, ovanpå en tonfiskkotlett, lägg en skiva krydddsmör på toppen. Spritsa Sweet chili sauce runt se bild ovan
Servera gärna ett rött vin till. Vi drack Baron de Navarro





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0