Hummersallad


När hummern är billig kan man lyxa till tillvaron



4 personer

2st kokta svenska humrar
1 knippe dill
4st avocado
Majonäs
Creme Fraiche
2 vitlöksklyftor
Vitvins vinäger

1. Skala hummern. Tag ut stjärten och klorna hela. Spara övrigt hummerkött som du får ut
2. Hacka dillen grovt
3. Blanda samman, cremefraiche, majonäs, dill och pressa i vitlöksklyftorna och rör om
4. Tag ur avocadoköttet. Skär dem i kuber
5. Lägg avocado kuberna på en tallrik och skvätt över vitvinsvinäger. Blanda runt
6. Skär hummer stjärtarna och klorna i jämna skivor

Lägg upp på tallrik en hög med avocado kuber, dillblandningen ovanpå, placera hummerköttet ovanpå dillblandningen och på toppen en hel hummerklo. Garnera med dillkvist

Vi drack ett spanskt Chardonnay vin Rigau Ros till

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Pappa! Du som lovade att nästa gång ni åt hummer så skulle jag få komma och äta ;) SKÄMS på dig!! haha

2012-08-16 @ 18:38:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0