Skaldjursfat



Igår var hummern extra billig och vem kan motstå att sätta samman ett skaldjursfat när svärföräldrarna är på besök

4 personer

2 Svenska humrar
8 mellanstora havskräftor
4 stora krabbklor
Majonäs
Aoili  se recept under flik Fisk & Skaldjur Fredagsmys
Lantbröd alt tångbröd
Smör
Vitlök

1. Koka hummern se recept under flik Fisk & Skaldjur Hummer naturell
2. Mixa ihop aioli se ovan för recept
3. Blanda smör och vitlök och bred på trekantiga brödskivor. Sätt in i 125 graders ugn 5-10 minuter
4. Lägg upp aoili och majonäs i skålar
5. Klyv hummern på mitten

Lägg upp hummer halvorna på fat tillsammans med havskräftor och krabbklor Se bild ovan
Garnera med tång alt citron om du har tillgång till det. Servera bröd till
Jag serverad ett spanskt vitt vin Rigau Ros med chardonnay druvan till. Klart i klass med Chablis viner

Njut av dessa fantastiska skaldjur och spara gärna hummerskalen så kan du göra hummersoppa dagen efter. Under fliken Fisk & Skaldjur finner du recept på Hummersoppa

Kommentarer
Postat av: Rolf & Maggan

Supergott! Skulle kunna tänka oss att äta det varje vecka.

2012-08-16 @ 18:41:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0