Piggvarsfile med potatiskroketter
En underbar fisk att överraska sina vänner med
4 personer
6-7 hg Piggvarsfile
1/2 kilo mandelpotatis
1/2 påse Riven Västerbottenost
1 Granny Smith äpple
1 paket tärnad bacon
2 äggulor
2 matskedar vetemjöl
1 burk Lallerstedts hollandaisesås eller gör en egen
1 paket sockerärtor
1 citron
Salt och peppar
Till panering
vispad ägg
vetemjöl
ströbröd
1. Koka mandelpotatisen
2. Kärna ur äpplet och riv det på rivjärn
3. Fräs bacontärningar, torka av på hushållspapper
4. Knäck äggen och spara äggulor
5. Tag ut piggvarsfileerna ur kylskåpet
6. Gör i ordning paneringen på 3 tallrikar, först vetemjöl, vispat ägg, ströbröd
7. Skölj av sockerärtorna, lägg de i skål med lite vatten i botten för microugns tillagning
8. Låt mandelpotatisen ånga av
9. Sätt ugnen på ca 130 grader
10. Pressa mandelpotatisen i en skål
11. Blanda samman mandelpotatis, äggulor, rivet äpple, västerbottenost, vetemjöl och bacontärningar, salta och peppra. Spara en del av bacontärningarna till garnering
12. Rulla ihop blandningen till en liten boll, rulla den i vetemjöl, vispat ägg, ströbröd till en avlång krokett (se bild)
13. Stek dem gyllenbruna i panna och varmhåll dem i ugn
14. Stek piggvarsfileerna, salta och peppra varmhåll dem i ugn
15. Ställ in sockerärtorna i micorugn i ca 4-5 minuter
16. Häll upp hollandaisesåsen i en skål
Lägg upp på fisktallrik, sockerärtor, piggvarsfile, mandelpotatiskrokett, garnera med citronskiva, bacontärningar och hollandaisesås
Servera till extra mandelpotatiskroketter samt hollandaisesås
Drick gärna ett väl avkylt Chablis vin till
Kommentarer
Trackback