Oxfile på bädd av friterade rotfrukter
En rätt som passar bra att bjuda på efter du serverat vit sparris som förrätt
4 personer
ca 600 g oxfile
6-8 potatisar av fast sort
6-8 morötter
Brocoli
En bit gorgonzola
4 ägg
Vetemjöl
Ströbröd
Salt och peppar
Olja till friterering
1. Skala potatisarn och morötterna
2. Skär dem i jämna stavar
3. Ansa brocolin
4. Sätt ugnen på ca 140 grader
5. Lägg vetemjöl i ett fat, vispa ägg i ett annat fat och ett tredje fat med ströbröd
6. Blanda rotfruktstavarna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Lägg upp på fat
7. Värm upp olja i en wook panna eller fritös
8. Fritera rotfrukterna till en vacker färg. Lägg upp på fat och varmhåll i ugn
7. Skär 4 skivor av gorgonzolan
8. Stek i oxflen hastigt runt om tills den får en fin stekyta, salta och peppra. Lägg på en bit gorgonzola. Ställ in i ugn tills den når den innertemperatur som du önskar
9. Koka brocolin i microugn ca 5 minuter
Lägg upp på tallrik, de friterade rotfrukterna, placera oxfile ovanpå och garnera med brocolin.
Servera till detta ett mörkt rödvin med mycket smak
Kommentarer
Trackback