Marulksspett


Marulk något av de bästa som havets skafferi kan erbjuda. En uppskattad rätt bland våra vänner


4 personer

6-7 hg Marulksfileer
4 grillpinnar
2 bakpotatisar
1-2 paket Jägarbacon
1 burk Lallerstedts Lime Aoili
2 buntar grön sparris
1 påste riven Västerbottenost
1 burk Creme Fraiche
1 påse Italiensk sallad
12 cocktailtomater
1 citron
1 knippe dill
Smör, salt och peppar


1. Tvätta bakpotatisarna och baka dem i 205 graders ugn i ca 1 timma
2. Lägg grillpinnarna i vatten
3. Skär marulksfileerna i 8-12 bitar
4. Linda en jägarbacon skiva runt varje filebit
5. Trä upp 2-3 bitar per spett
6. Dela bakpotatisen i 2 delar
7. Gröp ur innehållet och spara skalet
8. Blanda potatisinnehåll med creme fraiche, smör, västerbottenost, hackad persilja, salta och peppra
9. Lägg tillbaks innehållet i potatisskalet. Sprid resten av västerbottenosten på toppen
10. Fräs spetten i het panna runt om så de får lite färg. Salta och peppra
11. Ställ in spetten tillsammans med potatisen i 175 graders varm ugn i ca 10-15 minuter
12. Lägg upp lite sallad på tallrik med lite citronsaft över. Garnera med cocktailtomater
13. Stek/grilla sparrisen i het panna

Lägg upp på tallrik bakpotatis, sparris, på sparrisen marulksspetten, en klick Lallerstedts Lime Aoli på sparrisen
Servere att vin med Pinot Noir druvan

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0